Gibraltar on muodostunut 200 000 000 v. sitten. Siellä on asunut aika monia. Neandetalinihmiset, foinikialaiset, karthagolaiset (tunisialaiset), kreikkalaiset (ne nimesi Gibraltarin vuori ja sen vastapäätä Afrikan puolella oleva Monte Hachost, “Herakleen pylväiksi”. Uskomuksen mukaan niiden takana oli maan reuna), roomalaiset, vandaalit, gootit, berberit. Berberien päällikön Džebel al Tarik mukaan oli nimitetty Tarikin vuori, mistä on muodostunut nimi Gibraltar.
1462 v. Kastilia valtasi alueen maureilta ja näin se päätyi Espanjalle vuoteen 1604 asti, milloin Habsburgit tuhosivat espanjan laivaston ja siitä alkoi Espanjan alamäki. Gibraltar on ollut Englannin hallussa vuodesta 1713.
Gibraltarin hallitsija on kuningatar Elisabet II ja kieltämättä ristiriitainen tunne tulee kun näkee punaisia puhelinkoppeja välimerellisessä ilmastossa. Kielikin on aika hauska: spanglish.
Apinat ovat tärkeässä roolissa, on uskomus että niin kauan kun Gibraltarilla on apinoita, Gibraltar pysyy Englannissa ja niinpä Winston Churchill otti tämän vakavasti ja määräsi hoitttamaan apinoita sotilassairaalassa ja nimesi apinaupseria ruokkimaan ja hoitamaan niitä. Nyt apinoita on 200 yksilöä. Niille tuodaan hedelmiä joka päivä että ne pysyisivät vuorilla, myös ovat hyvin oppineitä kerjämään ja varastamaan, hyppäävät milloin auton päälle, milloin olkapäälle. Vuoren päältä avautuvat upeat maisemat ja Afrikka näkyy hyvin vastapäätä, sinne on vain 24 km.
Gibraltarilla on työttömyys on vain 1%, mutta lähialueella Espanjan puolella nuorisotyöttömyys on järkyttävän suurta 70 %. Huumeiden kuljetus Afrikasta on erittäin suuri ja niin nuorisoa on helppo houkuttaa pahoille teille.
Gibraltarin väkiluku on tällä hetkellä n. 30.000 mutta alueelle on rekisteröitä osakeyhtiöitä 50.000. Alue on veroparatiisi.